Frissítve: 2019.08.19. 09:31
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz. Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor az alapértelmezett beállítások szerint ezekkel nem számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású személyi kölcsönöket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  A személyi hiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok személyi kölcsöneit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások személyi hiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást.

  Bizonyos esetekben, ha adott hitelt csak speciális futamidőkre vagy hitelösszegre lehet igényelni, előfordulhat, hogy hitelkalkulátorunk a hitelösszeget vagy a futamidőt felfelé vagy lefelé kerekíti, és a kerekített értékeknek megfelelően számoljuk ki a törlesztőrészletet, THM-et, kezdeti költségeket és egyéb paramétereket. Kerekítésnél a találatnál minden esetben feltüntetjük, hogy milyen hitelösszegre vagy futamidőre számolta ki az értékeket hitelkalkulátorunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a kalkulátorban személyi kölcsönt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői, hogy segítségedre legyenek a hitelügyintézésben. Általában telefonon egy előszűrést készítenek, hogy megállapítsák mennyi személyi kölcsönt tudnak nyújtani. Ezután segítenek időpontot foglalni az általad kiválasztott bankfiókba, hogy egyeztethess az ügyintézőjükkel a továbbiakról. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt személyi kölcsönt, mintha bemennék a bankba?

  Igen.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között nagyon nehéz eligazodni segítség nélkül, mindenképpen érdemes a hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő személyi kölcsön kiválasztásával akár több százezer forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a személyi kölcsön felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Személyi hitel ügyintézése körülbelül 2 hét, ha személyesen, egymagad intézed.

  A hitel felvételének lépései:

  1. Személyi kölcsönök összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Hitelbírálat, majd pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, egyéb hiteleidtől, stb.
  Mivel a személyi kölcsönnél csak a jövedelmed nyújt fedezetet a hitelre, a bankok maximum az egy éves jövedelmednek megfelelő összeget szokták így nyújtani. A gyakorlatban viszont inkább a havi igazolható bevételednek a 3-6-szorosát szokták felkínálni.

 • A hitelkalkulátor a személyi hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a személyi kölcsön felvételéhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat és a különböző biztosítások (életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség, viszont ezekre ritkán vagy csak nagy összegű kölcsönök esetén van szükség.

 • Nem mindegy, honnan fizetik az albérletet

  A nyár utolsó hetei, a ponthatárok kihirdetése után felpörgő albérletszezon, valamint a rövidesen kezdődő tanév miatt kulcskérdéssé válnak a fiatalok számára a pénzügyek. A legtöbben ebben az életszakaszban és most szembesülnek azzal, hogy bankszámlát kell nyitniuk a felsőfokú tanulmányaik megkezdésekor. Számla és számla között viszont komoly eltérések lehetnek - derül ki a money.hu diákszámlákról szóló friss összefoglalójából, amely a 26 évesnél fiatalabbaknak szánt bankszámlák kiadásait vetett...
 • Ennyivel kell kiegészíteni az állami 2,5 milliót egy új hétüléses autóhoz

  Kedvező feltételekkel cserélhetik le a meglévő autójukat vagy vásárolhatnak új, hétüléses autót az állami támogatásra jogosult nagycsaládosok. Az állam ugyanis az autó vételárának legfeljebb felét, maximum 2,5 millió forintot ad vissza nem térítendő támogatásként az érintett nagycsaládosoknak júliustól. Az ingatlan.com csoport pénzügyi üzletágához tartozó money.hu összeállítása szerint, az állami támogatás mellett az új, hétüléses autóhoz szükséges összeget akár személyi kölcsönből is finanszíro...
 • 10 éves rekord dőlt meg a lakáshiteleknél, de lassul a lendület

  Újabb jelentős növekedés volt a lakossági hitelpiacon februárban. A bankok több mint 41 milliárd forint összegben adtak új személyi kölcsönöket, 37 százalékkal többet, mint tavaly februárban. Az új lakáshitelek februári közel 61 milliárdos összege pedig 14 százalékos többletet jelent. Ennek eredményeként az első kéthavi eredmény mind a személyi kölcsönöknél, mind a lakáshiteleknél tízéves rekordot jelent. Az új személyi kölcsönök összege január-februárban 76 milliárd forintot tett ki, ez 31 száz...
 • Átlépték az ezermilliárdos határt a hitelesek

  Rekordot hozott a múlt év a lakossági hitelezésben az MNB legfrissebb, 2018-as évet összegző adatai szerint. A lakáshitel és a személyi kölcsön volt a két legnépszerűbb konstrukció, ezekre összesen 1301 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a bankokkal a lakossági ügyfelek. Egy évvel korábban - 2017-ben - az új személyi kölcsönök és lakáshitelek összege 955 milliárd forintra rúgott, így a 2018-as eredmény 36 százalékos növekedésnek felel meg és egyben az elmúlt 10 év legmagasabb értéke és...
 • Felerősödött idén a lakosság hiteléhsége, de a legtöbben már biztonságra vágynak

  Tekintélyes bővülést produkáltak a magyar háztartások a hitelezési piacon. Az év első tíz hónapjában az új lakáshitelek összege 35 százalékkal emelkedett, így túllépte a 720 milliárd forintot. Havonta átlagosan 72 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a lakosság, míg 2017-ben 54 milliárd forint jutott egy-egy hónapra. A személyi kölcsönöknél még ütemesebb volt a fejlődés az idei év első 10 hónapjában: 50 százalékkal 383 milliárd forintra nőtt az új hitelek összege. Azaz havi átlagban 38 milliá...
 • Így érdemes személyi kölcsönt felvenni - 5 leggyakoribb buktató

  A személyi kölcsönök iránti kiemelkedő a kereslet, az új folyósítások összege 50 százalékkal nőtt az idén, ez a lakáshitelek több mint 30 százalékos növekedését is meghaladja. Érdemes azonban több dologra is odafigyelni az igényléskor, különben a kölcsönfelvétel bosszúságot okozhat a későbbiekben. A BankRáció.hu összegyűjtötte az öt buktatót, ami leggyakrabban nehezítette meg az idei évben személyi kölcsönt felvevők életét.
 • Újabb látványos bővülés a lakáshiteleknél - mindent elsöpör a fix törlesztés

  Megállás nélkül halad a meredek emelkedőn a lakossági hitelpiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első tíz hónapjában több mint 383 milliárd forint értékben kötöttek szerződést személyi kölcsönökre a bankok, ami éves összevetésben 50 százalékos növekedést jelent, 2016 azonos időszakához képest 121 százalékos emelkedésnek felel meg. Emellett pörög a lakáshitelpiac is: az idén tíz hónap alatt több mint 720 milliárd forint értékben születtek új lakáshitel-szerződések, ez 2017 azonos időszakához k...
 • Százezreket nyerhetünk vagy bukhatunk a Black Friday akciókkal

  A következő napokban, hetekben a Black Friday-akciók, a karácsonyi szezon miatt felpörögnek a családi kiadások. Például nagyobb értékű, az eddiginél korszerűbb és takarékosabb konyhai gép beszerzésére, különböző műszaki cikkek megvásárlására szánhatják el magukat a háztartások. A kiadások fedezetére kézenfekvő megoldás a személyi kölcsön, ráadásul ezek ma már sokkal olcsóbban elérhetőek, mint évekkel ezelőtt. Ugyanúgy, ahogy például egy tévénél vagy más nagy értékű terméknél érdemes körülnézni,...
 • Megugrott a kereslet a lakáspiacon, a gázfűtést keresik a legtöbben

  Még mindig tud újat az évek óta elég magas fordulatszámot diktáló magyarországi lakáspiac: az idei év második felében nagyon megugrott a kereslet. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az eredményeket értékelve elmondta, hogy májust követően kezdett jelentősen növekedni az egy hirdetésre jutó érdeklődések száma.
 • Másfélszeres növekedés és újabb rekord a lakossági hitelpiacon

  Továbbra is nagyon élénknek mondható a lakossági hitelpiac, a lakáshitelek mellett a személyi kölcsönök iránt is nagy a kereslet. Utóbbi piac újabb rekordot ért el, miközben a hitelfelvevők számára egyre fontosabb a kiszámíthatóság - derül ki a BankRáció.hu hivatalos jegybanki adatokon és saját tapasztalatokon alapuló összefoglalójából.
 • Személyi kölcsön

  Olyan hitel, melyet szabadon felhasználhatsz, a hitelösszeg bármire elkölthető. A kölcsönnek (a szabad felhasználású jelzáloghitellel ellentétben) nincs ingatlanfedezete. Ez esetben mint hitelfelvevő csupán jövedelmedet mutatod fel, ami egyben a kölcsön egyedüli biztosítéka. Amennyiben nem fizeted hiteledet, a banknak jogában áll a bankszámládra érkező fizetésből a törlesztőrészletnek megfelelő összeget terhelni. Az átlagos futamidő 12-84 hónap és az igényelhető hitelösszeg általában 100.000-5.000.000 Ft között van.

  A 2010.03.01. után kötött nem lakáscélú szerződéseknél részleges vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra, ha a fennálló tartozás nem haladja meg az 1.000.000 Ft-ot és az ezt megelőző tizenkét hónapban előtörlesztés nem volt.

 • Jövedelem (elfogadható jövedelem)

  Bevétel, mely az elvégzett munkáért vagy szolgáltatásért jár. A háztartásokban a legfőbb jövedelemforrás a munka, melyért munkabért (pénzt vagy természetbeni juttatást) kap a munkavállaló a munkáltatótól. Származhat azonban még más forrásból is (saját vállalkozás, ingatlan-bérbeadás, befektetett tőke utáni hozam stb.), illetve valamilyen egyszeri, rendkívüli bevételből (örökség, nyeremény). Minden bank egyedileg dönt a jövedelmek elfogadhatóságáról.

 • Szabadon felhasználható jövedelem

  Az összes havi kiadás után a jövedelmünkből fennmaradó összeg. A bankok ezt úgy állapítják meg, hogy az igazolt jövedelmeket (pl. munkabér, lakáskiadásból származó jövedelem, családi pótlék, GYES, vállalkozásból származó jövedelem, stb.) összeadják, majd ezekből kivonják a más (ki nem váltandó) hitelek törlesztésére fordított összeget. Ebből még levonják az adott család megélhetési költségeit (ehhez gyakran használják a KSH által közölt megélhetési költségeket), majd így megkapják azt az összeget, ami szabadon felhasználható. Általában ennek az összegnek egy bizonyos százaléka lehet az új hitel törlesztőrészlete - ezt a bank belső szabályzatai tartalmazzák, bankonként ennek mértéke eltérhet. 
  A jövedelmek elfogadásánál is különbözőképpen számolnak a bankok, bizonyos pénzintézetek 100%-ban elfogadják pl. a lakáskiadásból származó, igazolható jövedelmet, míg mások csak annak 50%-át fogadják el.

 • Adósminősítés

  Annak elemzése, hogy az adós tartozásának visszafizetése milyen kockázatokkal jár. Máshogyan fogalmazva az adós jövőbeli várható fizetési képességének és hajlandóságának vizsgálata. Gondos elemzésen alapul és az ügyfél nemfizetési kockázatáról ad képet. Értelemszerűen minél jobb hitelminősítési kategóriába tartozik valaki, annál olcsóbban kaphat hitelt, hiszen a bank kockázata is alacsonyabb.
  Az adósminősítés során, a hitel típúsától függően, a bank megvizsgálja a hiteligénylő(k) igazolt jövedelmét és egyéb bevételeit, valamint jelzáloghiteleknél a fedezetül felajánlott ingatlant is. Sok esetben a hiteligénylő egyéb hiteleit, hitelszerű kiadásait is átnézik és főként ezek alapján számolják ki, hogy az igénylő hitelképes-e.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Előtörlesztés

  Amikor az adós az esedékes törlesztőrészleten kívül legalább háromhavi törlesztőrészletet előre kifizet a bank részére. Ekkor a bank előtörlesztési díjat számíthat fel, ami lehet fix összeg vagy az előtörleszteni kívánt összeg néhány százaléka.

  2016.03.21. után kötött jelzáloghitel részletes vagy teljes előtörlesztése (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra

  - a bank által kötelezően előírt előtörlesztés teljesítése esetén,

  - ha az előtörlesztés visszafizetési biztosítékként kötött lakástakarék-pénztári vagy biztosítási szerződés alapján történik,

  - a kamatperiódus lejárata után a kamat emelkedése esetén díjmentes a végtörlesztés, amennyiben a végtörlesztési igényt a kamatperiódus-forduló előtt legkésőbb 60 nappal jelzed a bank felé, és az összeg legkésőbb a kamatperiódus-forduló napján rendelkezésre áll a törlesztésre megjelölt bankszámlán.

 • Előtörlesztési díj

  Ha a hitelszerződéstől eltérő időpontban történik a törlesztés, akkor a bank külön díjat számíthat fel. Ez lehet fix összeg vagy az előtörleszteni kívánt összeg néhány százaléka.

  2016.03.21. után kötött jelzáloghitel részletes vagy teljes előtörlesztése (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra

  - a bank által kötelezően előírt előtörlesztés teljesítése esetén,

  - ha az előtörlesztés visszafizetési biztosítékként kötött lakástakarék-pénztári vagy biztosítási szerződés alapján történik,

  - kamatperiódus lejárata után a kamat emelkedése esetén díjmentes a végtörlesztés, amennyiben a végtörlesztési igényt a kamatperiódus-forduló előtt legkésőbb 60 nappal jelzed a bank felé, és az összeg legkésőbb a kamatperiódus-forduló napján rendelkezésre áll a törlesztésre megjelölt bankszámlán.

  Egyéb esetben a díj mértéke a betörlesztett összeg maximum 1,5%-a, amennyiben az elő/végtörlesztés kamatperiódus-fordulókor történik, és legfeljebb 2%, amennyiben az elő/végtörlesztés nem kamatperiódus-fordulókor történik.

 • Igazolt jövedelem

  Szabadon (azaz az adók és járulékok levonása után) elkölthető pénzösszeg, melyet a magánszemély bankszámlájára, vagy készpénzben havi rendszerességgel kap. Igazolt havi nettó jövedelemnek nevezzük azokat a jövedelmeket, melyeket hivatalos dokumentumokkal tudsz igazolni, pl. NAV (APEH) jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás, nyugdíjrészletező.

 • Futamidő

  A pénzintézettel kötött hitelszerződésben foglalt időtartam, mely alatt köteles vagy visszafizetni a felvett hitelt, annak minden díjával, kamatával és költségével együtt. A futamidőt meg lehet változtatni az eredeti szerződés módosításával.

 • Hitel

  Pénzintézet által üzletszerűen (díjak, kamatok és egyéb költségek fejében) adott pénzösszeg, melyet az adós (az esetek túlnyomó többségében) részletekben köteles visszafizetni. Hitel igényelhető előre meghatározott céllal (áruvásárlás, ingatlanvásárlás), vagy cél nélkül (szabad felhasználás) is.

 • Fogyasztási hitel

  Természetes személy által igényelhető hitel (pl. személyi kölcsön, hitelkártya, áruhitel), mely szabadon felhasználható, vagyis akármire elkölthető. Jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt nem szokás fogyasztási hitelnek hívni.

  A 2010.03.01. után kötött nem lakáscélú szerződéseknél részleges vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra ha a fennálló tartozás nem haladja meg az 1.000.000 Ft-ot és a megelőző tizenkét hónap alatt előtörlesztés nem volt.

 • UniCredit Bank - 2019-06-03 - Kisebb kamatkedvezmények június 1-től

  Június 1-től a Stabil kamat személyi kölcsön Aktív plusz kamatkedvezménye 8,01%-ról 7%-ra, a Prémium aktív kamatkedvezménye 11,05%-ról 10,01%-ra és a Prémium aktív plusz kamatkedvezmény 12,01%-ról 11,05%-ra csökken. Az induló (kedvezmény nélküli) kamat 18% marad, és az Aktív kedvezményes kamat sem változik.

 • Budapest Bank - 2019-06-03 - A Prémium kölcsönökkel kapcsolatos változások

  Június 1-től a Prémium Kölcsönnél és az Online Prémium kölcsönnél 6 millió Ft és ezen összeg feletti igénylés esetén min. nettó 400.000 Ft jövedelem lett az elvárás a főigénylőnek. Az Online Prémium Kölcsön Számlával konstrukció megszűnik.

  Prémium250 és Prémium400 kölcsön számlával konstrukciók indulnak, előbbinél a jövedelemelvárás havi nettó 250 ezer Ft, utóbbinál havi nettó 400 ezer Ft. A Prémium250 kölcsön hitelösszege max. 6.000.000 Ft, a kamat 3 milió Ft alatt 11,9%, felette 9,9%. A Prémium400 kölcsön hitelösszege max. 10.000.000 Ft, a kamat 3 milió Ft alatt 9,9%, felette 7,5%.

 • MKB Bank - 2019-06-03 - Névváltozás

  A június 1-jei hirdetményben a Mosoly személyi kölcsön kamatai és egyéb kondíciói nem változtak. A hirdetményben csak csak a Frissítő folyószámlahitel referenciakamata módosult, valamint az MKB Bank Zrt. neve MKB Bank Nyrt.-re változott. Az ügyféltájékoztatóban az akció kezdődátuma módosult (2019. április 15-re), valamint szintén a Zrt. változott Nyrt-re.

 • OTP Bank - 2019-06-03 - Akciók meghosszabbítása augusztus 4-ig

  Június 3-tól a bank változatlan feltételekkel meghosszabbította az Akciós személyi kölcsön igényelhetőségét, valamint az Online kuponkód kamatkedvezmény akciót augusztus 4-ig. A Promóciós kuponkód kamatkedvezmény akció szintén augusztus 4-ig hosszabbodott meg.

 • Sberbank - 2019-05-30 - Folyósítási díj elengedése autóvásárlási támogatásra jogosult ügyfeleknek

  Azon ügyfelek részére nyújtott személyi kölcsön esetén, akik rendelkeznek az illetékes kormányhivatal által kiállított, a 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendelet szerinti autóvásárlási támogatásra vonatkozó határozattal, május 30-tól a folyósítási díj 0%.

 • Budapest Bank - 2019-05-14 - Két új ajánlati leveles személyi kölcsön indul május 15-től

  Május 15-től TESCO Prémium Ajánlat indul, mely a Tesco Áruházak mellett a Budapest Bank fiókhálózatán keresztül is igényelhető 700.000-6.000.000 forint hitelösszeggel, 6-84 hónapos futamidővel és 7,5-11,9%-os kamattal, valamint TESCO Hűség Ajánlat, ami szintén igényelhető a Tesco Áruházak mellett a Budapest Bank fiókhálózatán keresztül is, és aminek hitelösszege 200.000-3.000.000 Ft, a futamidő 12-84 hónap, és a kamat 18,5%.

  Az ajánlati leveles konstrukciókhoz kapcsolódó könnyítések az általános előfeltételekben című rész kiegészült azzal a ponttal, hogy minimum 1 hónapos, saját névre szóló, forint fizetési számlakivonattal igazolható fizetési számlamúlt szükséges bármely hazai pénzintézetnél. Fizetési számlamúlt hiányában, kizárólag alkalmazottak és nyugdíjasok esetén, ha az ügyfél készpénzben kapja a havi rendszeres jövedelmét, a kölcsönszerződéssel egy időben Budapest Bank lakossági számla nyitása szükséges.

 • Raiffeisen Bank - 2019-05-09 - Kamatkedvezmény új ügyfeleknek

  Május 9-től újra van Új ügyfél kamatkedvzemény, melyet azok az ügyfelek vehetnek igénybe, akik 2019. május 9-én nem rendelkeztek Raiffeisen lakossági bankszámlával és a kölcsönigénylés kiállításakor nicsen lakossági hiteltermékük sem adósként, sem adóstársként. Új ügyfél kedvezmény: 4 százalékpont, Új ügyfél jövedelem250 kedvezmény: 8 százalékpont. A kedvezmény 2019.05.09-től 2019.06.28-ig kiállított személyi kölcsön igénylésekre érvényes.

 • Cetelem Bank - 2019-05-09 - Díjmentes előtörlesztés

  Az Adósságrendező kölcsön május 8-i hirdetményében az előtörlesztés díjmentes lett. A Saját Ritmus személyi kölcsön hirdetményében a kamatok és igénylési feltételek nem változtak. Mindkét hirdetményben A törlesztőrészlet rendszeres jövedelemhez viszonyított arányának várható változása c. táblázatban megváltoztak az adatok.

 • Cetelem Bank - 2019-05-07 - Akciós személyi kölcsön május 7-9. között

  Május 7-9. között ismét rövid akciót hirdet a Cetelem. Az akció keretében 6,9%-os kamattól lesz elérhető a személyi kölcsön. Referencia THM: 7,57% (3.000.000 Ft; 60 hó, 1%-os folyósítási díj esetén). A 6,90% kamat 3.000.000 – 9.900.000 Ft, 60 hónap között érhető el.
  Reprezentatív példa: a hitel teljes összege: 3.000.000 Ft, futamidő: 60 hó, fix éves ügyleti kamat: 6,90%, teljes hiteldíj mutató (THM): 7,57%, folyósítási díj: 30.000 Ft , fix havi törlesztőrészlet: 59.262 Ft, fizetendő teljes összeg: 3.555.720 Ft.

 • MKB Bank - 2019-05-07 - A személyi kölcsön folyósítása módosult

  A Mosoly személyi kölcsön április 24-i keltezésű ügyféltájékoztatójában A személyi kölcsön folyósítása c. részben történt módosítás, mely szerint a folyósítás az ügyfél MKB-nál vagy egyéb pénzintézetnél megjelölt bankszámlájára lehetséges (az előző ügyféltájékoztatóban úgy szerepelt, hogy kizárólag az MKB-nál vezetett bankszámlára lehetséges). Ezenkívül néhány elírás javítása történt az ügyféltájékoztatóban. A május 1-i hirdetményben a személyi kölcsönök kondíciói nem változtak, csak a Frissítő folyószámlahitel referenciakamata módosult.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2019-05-07 - Megszűnt termék és maximális hitelösszeg emelkedése

  A bank a Takarék Referencia személyi kölcsön és a Takarék Referencia Kiváltó személyi kölcsön értékestését 2019. május 1-től felfüggesztette. A Takarék Fix személyi kölcsön maximális hitelösszege 5 millióról 8 millióra nőtt. A táblázatban aktualizálásra került a hirdetményt alkalmazó hitelintézetek státusza (szervezeti- és névváltozása).

  A dátum nélküli terméktájékoztatókban módosult a hitelösszeg maximuma, törölték a Takarék Referencia személyi kölcsönöket, valamint a kölcsönigényléshez szükséges dokumentumok listája változott. Az összehasonlító táblázatban a hitelösszeg maximuma 5 millió forint maradt, de a megszűnt Takarék Referencia kölcsön onnan is törlésre került.

 • Raiffeisen Bank - 2019-05-03 - Kamatcsökkenés, kedvezmények mértékének csökkenése, megszűnt akció

  Május 3-tól a kedvezmény nélküli személyi kölcsön kamata 17,95%-ról 15,95%-ra csökkent. Az Aktív számlahasználat kedvezménykategória kivételével minden kategóriában szintén 2 százalékponttal csökkent a kedvezmény mértéke, így az egyes kedvezménykategóriákban elérhető kamatok nem változtak. Az Aktív számlahasználatra adott kamatkedvezmény azonban maradt 3 százalékpont, így ebben a kategóriában mostantól 12,95%-os kamattal lehet a személyi kölcsönt igénybe venni.

  Az online regisztrációhoz kötött jóváírás akció május 2-án véget ért, a bank azt nem hosszabbította meg.

 • K&H Bank - 2019-04-30 - Változás a K&H személyi kölcsön törlesztési biztosítás feltételeiben

  A bank május 1-től hatályos hirdetményében a kölcsönhöz igényelhető kiegészítő szolgáltatás: K&H személyi kölcsön törlesztési biztosítás feltételeiben a 75%-ot meghaladó maradandó baleseti egészségkárosodás (rökkantság) 50%-ra változott.

 • MKB Bank - 2019-04-30 - Kártyákhoz kapcsolódó díjak módosulása július 16-tól

  Az április 30-án közzétett, de csak július 16-ától érvényes Biztosíték nélküli hiteltermékek c. kondíciós listában a változás: A Bankszámlák vezetéséről, a betétgyűjtésről és a kapcsolódó szolgáltatásokról szóló Üzletszabályzat 3. sz. mellékletének 3.a pontja alapján a kártyákhoz kapcsolódó díjak és költségek 2019. július 16-átől módosulnak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, 2013. és 2018. közötti időszakra vonatkozó inflációs ráta (7 %) mértékével.

  A személyi kölcsönök kondíciói nem változtak.

 • Provident - 2019-04-30 - Új, 12 hetes kölcsön indulása

  Április 30-tól a 42 hetes kölcsön értékesítése megszűnt, helyette 12 hetes kölcsönt kínál a Provident. A kölcsön főbb jellemzői:
  - elérhető kölcsönösszeg: 50.000 - 200.000 Ft között
  - 12 hetes futamidő
  - kamat: 6,80%
  - THM: 7,0%

  A Maxi kölcsön és a heti törlesztésű kölcsönök hirdetménye általánosságban havi/heti törlesztésű kölcsönök hirdetménye lett, így a kamat és a THM már nem szerepel benne.

 • MKB Bank - 2019-04-15 - A Mosoly Személyi Kölcsön új kedvezményének meghirdetése és az MKB Személyi Kölcsön értékesítésének felfüggesztése

  A 2019. április 15-én vagy azt követően befogadott MKB Mosoly Személyi kölcsön igénylése esetén az ügyfél jogosult 1,00% kamatkedvezmény igénybevételére, amennyiben a hiteligényléssel egyidejűleg aláírja az akcióhoz csatlakozásról szóló nyilatkozatot, valamint bankszámlát nyit, vagy bankszámlával rendelkezik az MKB Banknál, amelyet a kölcsön teljes futamideje alatt fenntart.

  A bank továbbá 2019. április 15-étől az MKB Személyi Kölcsön értékesítését felfüggeszti.

 • Sberbank - 2019-04-11 - Jövedelemre, munkaviszonyra, folyósítási díjra vonatkozó feltételek változása

  Április 11-től a bank már nem fogad el nettó 68 ezer forintos jövedelem igazolását, mostantól legalább nettó 100.000 Ft jövedelmet kell igazolni adósnak és adóstársnak is. A munkaviszonyra vonatkozó elvárás is változott, mostantól egységesen mindenkinek minimum 3 havi folyamatos munkaviszonyt kell igazolnia jelenlegi munkahelyén. A folyósítási díj a Fair Adósságcsökkentő és Fair Adósságcsökkentő Plusz Személyi kölcsönök esetén mostantól csak akkor 0%, ha a kölcsön felhasználásának célja kizárólag hitelkiváltás; egyéb esetben 1%.

  A kölcsönszerződésben előírt összegű bérjellegű jóváírás elmaradásáért felszámított díj 5 millió forint felett 15.000 Ft/hó lett, 7 millió forint felett 20.000 Ft/hó. Az 5 millió forint kölcsönösszeg alatti díjak nem változtak.

 • Cetelem Bank - 2019-04-09 - Akciós személyi kölcsön április 9-11. között

  Április 9-11 között rövid akciót hirdet a Cetelem. Az akció keretében 6,9%-os kamattól lesz elérhető a személyi kölcsön. Referencia THM: 7,57% (3 000 000 Ft ; 60 hó, 1%-os folyósítási díj esetén). A 6,90% kamat 3.000.000 – 9.900.000 Ft, 60 hónap között érhető el.
  Reprezentatív példa: a hitel teljes összege: 3.000.000 Ft, futamidő: 60 hó, fix éves ügyleti kamat: 6,90%, teljes hiteldíj mutató (THM): 7,57%, folyósítási díj: 30.000 Ft , fix havi törlesztőrészlet: 59.262 Ft, fizetendő teljes összeg: 3.555.720 Ft.

 • MKB Bank - 2019-04-09 - Változások az új terméktájékoztatókban

  Az április 1-jei hirdetményben a személyi kölcsönök kondíciói nem változtak, csak a Frissítő folyószámlahitel referenciakamata módosult. Az új terméktájékoztatókban a THM számítása során figyelembe vett szerződéskötési dátum módosult 2019. március 31-ről 2019. június 30-ra. Ennek következtében a személyi kölcsönök reprezentatív példáinak adatai változtak. A Mosoly személyi kölcsön terméktájékoztatójában továbbá a kamatkedvezmény akciók feltétele kiegészült azzal, hogy mostantól már nemcsak a folyósítást követő hónap 20. napjáig kell teljesíteni a feltételt, hanem azután is minden hónapban.

 • Sberbank - 2019-04-08 - A reprezentatív példa módosult

  Az április 8-tól hatályos Személyi kölcsön hirdetményben a kamatok és akciók nem változtak, csak a reprezentatív példák adatai módosultak (kis mértékben csökkentek a törlesztőrészletek és a hitel teljes díja), mert változott a figyelembe vett folyósítási nap.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni.
Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra, ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése. A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide.
A money.hu Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál az "Tovább" gomb/felirat sem látható.