Mennyi pénzre van szükséged?
Hitelösszeg
Ft
Futamidő
év
A lakás vételára
Ft
 

Ezt a besorolást az egyes hitelek a Magyar Nemzeti Bank minősítésével nyerhetik el.

A Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén:

 • a kamat csak 3,5,10 évente változhat, vagy a futamidő végéig fix marad
 • a folyósítási díj maximálva van
 • nincsenek rejtett költségek
Gyakran használnád a bankkártyád?
Más szolgáltatást is igénybe vennél a hitelt nyújtó banktól?
Kamatperiódus hossza: ?
Csak ezektől a bankoktól kérek ajánlatokat:
Keresés
További beállítások Kevesebb beállítás
Frissítve: 2019.06.25. 09:18
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású lakáshiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  A lakáshiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok lakáshiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások lakáshiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást. 

  Kamattámogatott hiteleknél a futamidő első 5 évében a kamattámogatással csökkentett kamattal számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot és THM-et, a támogatás megszűntével (vagyis a hitel 61. hónapjától) pedig a kamattámogatás nélküli értékekkel számolunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a kalkulátorban lakáshitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a money.hu közvetítő Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a teljes hitelügyintézés során segít, de ha inkább magadnak szeretnél intézni mindent, akkor a bank kollégái segítenek időpontot foglalni az általad kiválasztott bankfiókba, hogy egyeztethess az ügyintézőjükkel a továbbiakról. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt lakáshitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes a hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő lakáshitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a lakáshitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Lakáshitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll. 

  A lakáshitel felvételének lépései:

  1. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés a money.hu közvetítő Kft. hitelszakértőivel vagy banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Adásvételi szerződés aláírása, hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  5. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől és egyéb paraméterektől is. Lakáshiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt (de a gyakorlatban általában a forgalmi érték 70%-áig hiteleznek).

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Naponta 3 milliárd forint hitel köt ki a lakosságnál

  Továbbra is erős a kereslet a lakossági hitelpiacon. Januártól április végéig a két legfontosabb hitelfajtából, a lakáshitelekből és személyi kölcsönökből összesen közel 459 milliárd forintot folyósítottak a bankok, ez pedig 25 százalékos emelkedésnek felel meg - derül ki a money.hu legfrissebb, jegybanki adatokat feldolgozó elemzéséből.
 • Százszoros árkülönbség és tízezernyi eladó ingatlan a falusi CSOK településeinek kínálatában

  A héten jelent meg az állami lakástámogatási rendszer új eleméről, a falusi csokról szóló részletes szabályozás, ennek apropóján az ingatlan.com megnézte, hogy az érintett településeken idén májusban hány lakóingatlant kínáltak eladásra és hol tartanak az átlagos négyzetméterárak.
 • Biztosra mennek a hitelfelvevők - szintlépés volt márciusban

  Fokozódott a lakáshitelek iránti kereslet márciusban, az új lakáshitelek összege 76,5 milliárd forintra rúgott, ami több mint 26 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Ez a tempó bőven meghaladja a januári 10, illetve a februári 18 százalékos növekedést - derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu legfrissebb - saját és hivatalos jegybanki adatokon alapuló - elemzéséből.
 • Emiatt hajlandóak évtizedekre eladósodni a lakáshitelesek

  Egyre nagyobb biztonságra törekednek a lakáshitel-felvevők, akik elsősorban használt lakásokra fordítják a kölcsönöket - derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu legfrissebb - hivatalos jegybanki adatokat feldolgozó - elemzéséből.  
 • 10 éves rekord dőlt meg a lakáshiteleknél, de lassul a lendület

  Újabb jelentős növekedés volt a lakossági hitelpiacon februárban. A bankok több mint 41 milliárd forint összegben adtak új személyi kölcsönöket, 37 százalékkal többet, mint tavaly februárban. Az új lakáshitelek februári közel 61 milliárdos összege pedig 14 százalékos többletet jelent. Ennek eredményeként az első kéthavi eredmény mind a személyi kölcsönöknél, mind a lakáshiteleknél tízéves rekordot jelent. Az új személyi kölcsönök összege január-februárban 76 milliárd forintot tett ki, ez 31 száz...
 • Mire elég a lottóötös?

  Az ötöslottó történetének egyik legmagasabb nyereményét kaphatja meg az, aki a szombati sorsoláson kihúzott valamennyi számot eltalálja. A főnyeremény összege közel 3,6 milliárd forint. A felfoghatatlan összegű nyeremény apropóján az ingatlan.com megnézte, milyen ingatlanokat vehetne meg a szerencsés nyertes a mostani kínálat alapján.
 • Figyelmeztetést kaptak a változó kamatozású lakáshitelesek

  Több év után változtatott a kamatfeltételeken a Magyar Nemzeti Bank. Keddi lépésével az úgynevezett egynapos betét kamatát -0,15 százalékról -0,05 százalékra emelte. A jegybanki döntés minimális szigorítást jelent, de az MNB hangsúlyozta, hogy egyszeri lépésről van szó, egyelőre nem indul kamatemelési ciklus. A jelenlegi döntés következtében elsősorban a bankok egymásnak nyújtott hiteleinek kamatai emelkedhetnek, ami a lakáshitelek közül a változó kamatozásúakat érintheti.
 • Két- és háromgyermekeseknek áll a lakáspiac, de felbolydulhat a telekpiac is

  A gyermekvállalást tervező családok a feltételek teljesítése esetén akár több 10 millió forintos összeget fordíthatnak lakásvásárlásra a család- és lakástámogatási rendszer új megoldásainak köszönhetően - derül ki az ingatlan.com a részletes támogatási szabályok megjelenése apropóján készített elemzéséből.
 • Akár 5 millió forinttal kedvezőbbek lehetnek az új lakáshitelek

  Az eddiginél szélesebb körben és pénzügyileg komolyabb segítséget kaphatnak a gyermeket vállaló vagy nevelő családok az új, jelenlegi információk szerint júliustól elérhető állami támogatások révén - derül ki az ingatlan.com és a teljes körű hitelügyintézéssel foglalkozó money.hu összefoglalójából, amely számszerűsítette, hogy egy-egy érintett család számára mekkora segítséget jelentenek az intézkedések a piaci alapú konstrukciókhoz képest.
 • Átlépték az ezermilliárdos határt a hitelesek

  Rekordot hozott a múlt év a lakossági hitelezésben az MNB legfrissebb, 2018-as évet összegző adatai szerint. A lakáshitel és a személyi kölcsön volt a két legnépszerűbb konstrukció, ezekre összesen 1301 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a bankokkal a lakossági ügyfelek. Egy évvel korábban - 2017-ben - az új személyi kölcsönök és lakáshitelek összege 955 milliárd forintra rúgott, így a 2018-as eredmény 36 százalékos növekedésnek felel meg és egyben az elmúlt 10 év legmagasabb értéke és...
 • Használt lakás

  A lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő, használatbavételi vagy fennmaradási engedéllyel rendelkező lakás, melyet a vevő nem a lakás építtetőjétől vásárol, hanem annak előző tulajdonosától.

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Lakáshitel

  Kizárólag ingatlan célra (lakásvásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés) felhasználható jelzáloghitel. Egyes esetekben lakáscélú hitel kiváltására is igényelhető. Általában kedvezőbb kondíciójúak a lakáshitelek, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-04-16 - Új akció és új kedvezmény

  Április 15-től visszavonásig tartó akcióban a 10 és 10 Otthonteremtő kamattámogatott hitelt igénylők az alábbi kedvezményeket vehetik igénybe, ha a szerződött kölcsönösszeg az 5 millió forintot eléri:
  - 1 db értékbelcsés/műszaki ügyintézés költség jóváírása,
  - max. 50.000 Ft közjegyzői okirat költségének jóváírása,
  - 1 db térépmásolat lekérés költségének elengedése
  - 1 db nem hiteles tulajdoni lap költségének elengedése Takarneten keresztül.

  Az ÚJ OTTHON 10 éves kamatperiódusú lakáshitel esetében új kamatkedvezményt vezettek be azon ügyfelek számára, akik legalább havi 300.000 Ft jóváírást vállalnak, és a hitelösszeg 15 millió forint fölött van.

 • OTP Bank - 2019-04-15 - Májusi ÁKK referenciahozamok

  Április 15-i hirdetményeiben a bank előre közölte a 2019. május 1-jétől érvényes ÁKK referenciahozamok értékét és ezzel összefüggésben az Otthonteremtési hitelek várható kamatait. Az 1 éves ÁKK 0,38%, az 5 éves ÁKK 2,20% lesz.

 • Erste Bank - 2019-04-15 - Kamatcsökkenés és egyösszegű jóváírás akció

  Április 15-től az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata 0,1-0,4 százalékponttal, a 15 éves fix futamidejű lakáshiteleké 0,15 százalékponttal csökkent néhány hitelösszegsávban és kedvezménykategóriában.

  Egyösszegű jóváírás akció indult idegen banki hitelkiváltás esetén. A 2019.04.15-től befogadott 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint a 15 éves FIX futamidejű Idegen banki hitelkiváltás célú jelzáloghitel igénylése esetén 100.000 Ft jóváírást ad a bank, amennyiben a folyósított hitelösszeg eléri, vagy meghaladja a 7,5 millió Ft-ot.

 • MagNet Bank - 2019-04-15 - Minimálisan alkalmazandó kamatfelár módosítása

  Egyedi kamatfelár-, illetve kamatkedvezménnyel kiszámított kamatfelár, illetve hitelkamat nem lehet kevesebb, mint az alábbi értékek:
  - 6 havi BUBOR referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hiteleknél a kamatfelár: 1,50%,
  - 5 éves kamatperiódusú piaci kamatozású hitelek a hitelkamat: 3,27%,
  - 10 éves kamatperiódusú piaci kamatozású hiteleknél a hitelkamat: 4,24%.

 • Oberbank - 2019-04-15 - Referenciakamat-emelkedés

  Április 15-től a 3 havi BUBOR 0,15%-ról 0,19%-ra emelkedett, így a referenciakamathoz kötött hitelek kamata és THM értékei is magasabbak lettek. A kamatfelárakon nem változtatott a bank. A 3 hónapos kamatperiódusú akciós lakáshitel THM-je annuitásos törlesztéssel 2,23% lett. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata nem változott.

 • MKB Bank - 2019-04-10 - Kamatcsökkenés

  2019. április 10-től a 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát MKB forint Lakáshitel, az MKB Kamatrögzítő Forint Lakáshitel és az MKB Kamatrögzítő Forint Magánhitel kamatai az alábbiak szerint csökkennek Exkluzív kondíciók esetén:.

  - Minősített Fogyasztóbarát MKB Forint Lakáshitel - kamatperiódusokban rögzített árazás: 4,53%-ról 4,38%-ra,
  - Kamatrögzítő Forint Lakáshitel 4,53%-ról 4,38%-ra,
  - Kamatrögzítő forint Magánhitel nem lakáscélú hitelek kiváltása/szabad felhasználás 5,53%-ról 5,38%-ra, lakáshitel kiváltási célú hitelek kiváltása 4,53%-ról 4,38%-ra.

  Az új ügyféltájékoztatókban az Exkluzív kondíciók reprezentatív példái változtak a kamatváltozások miatt.

 • Budapest Bank - 2019-04-10 - Fogyasztóbarát hitelek maximum hitelösszege emelkedett

  A fogysztóbarát lakáshitelek Április 10-i hirdetménye szerint a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek maximum hitelösszege 45 millió Ft-ról 55 millió Ft-ra emelkedett.

 • Gránit Bank - 2019-04-10 - A referenciakamat (3 havi BUBOR) emelkedése

  Április 10-től a 3 havi BUBOR referenciakamat értéke emelkedett (0,13%-ról 0,19%-ra), a kamatfelárak nem módosultak. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamatai szintén nem változtak. A tájékoztatókban és az összehasonlító táblázatban a referenciakamathoz kötött reprezentatív példái és THM értékei változtak.

 • Sberbank - 2019-04-10 - Csökkent a 12 havi BUBOR referenciakamat

  Április 10-től a bank által alkalmazott 12 hónapos BUBOR csökkent, a kamatfelárak és egyéb feltételek nem változtak. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata sem változott. A terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai módosultak. Új Összehasonlító táblázatot is kitett a bank a weboldalára, melyben nincs lényeges változás az előző táblázathoz képest.

 • Budapest Bank - 2019-04-09 - Korszerűsítési hitelek új akciója

  2019. április 9-től az akció visszavonásáig befogadott hitelügyletek esetén a bank visszatéríti a hiteligénylőnek a földhivatali eljárás igazgatási szolgáltatási díját, az energetikai tanúsítványok kiállításának díját, a helyszíni szemle díját (több helyszíni szemle esetén mindegyik díját), az értékbecslési díjat (több ingatlanfedezet esetén mindegyik lakóingatlan értékbecslési díját), valamint a közjegyzői munkadíjat minden benyújtott és jóváhagyott jelzálog alapú korszerűsítési hitel igénylés esetén, amennyiben a korszerűsítést követően az ingatlan energetikai besorolása eléri a BB kategóriát (és ezt az ügyfél egy korszerűsítés előtti és egy korszerűsítés utáni energetikai tanúsítvánnyal bizonyítja), vagy a korszerűsítés előtti energetikai besorolás legalább FF, amely a korszerűsítés révén legalább két kategóriát javul (és ezt az ügyfél egy korszerűsítés előtti és egy korszerűsítés utáni energetikai tanúsítvánnyal bizonyítja).

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-04-05 - THM-változások a referenciakamatok változása miatt

  A referenciakamathoz kötött hitelek hirdetményeiben a THM módosult április 1-től a referenciakamatok változása miatt. A 3 havi BUBOR-hoz kötött hitelek THM értékei 0,04-0,05 százalékponttal emelkedett, a 12 havi BUBOR-hoz kötött hiteleké 0,03-0,04 százalékponttal csökkent. Az 1 éves kamatperiódusú Otthonteremtő hitelek THM-je 0,02 százalékponttal nőtt, az 5 éves kamatperiódusúé, valamint a 10 és 10 Otthonteremtő Kamattámogatott hitel THM-je nem változott.

 • Gránit Bank - 2019-04-04 - Akciók meghosszabbítása, referenciakamat változása

  A piaci hitelek április 1-től hatályos hirdetményében a bank a kezdeti költségekre és a kamatkedvezményekre vonatkozó akciókat meghosszabbította a 2019. július 9-ig befogatott igénylésekre. Az akcióban a bank a folyósítási jutalékot elengedi, valamint az értékbecslés díját és a közjegyzői díjat (maximum 40.000 Ft összegben) visszatéríti a folyósítást követően. Továbbá 0,5% kedvezményt adnak, amennyiben az adósok együttesen legalább havi 300.000 Ft rendszeres jövedelemmel rendelkeznek és azt a teljes futamidő alatt a Gránit Banknál vezetett bankszámlára utaltatják, valamint 0,4% kedvezményt, amennyiben a folyósított kölcsönösszeg eléri vagy meghaladja az 5.000.000 Ft-ot.

  Az Otthonteremtő hitelek referenciakamata csökkent, de az ügyfél által fizetendő kamat és a THM nem változott. 

 • MagNet Bank - 2019-04-04 - Az árazás módosítása április 1-től és előtörlesztés költségének megváltoztatása április 10-től

  A bank a 2019. április 1-től befogadott minden lakossági jelzáloghitel (kivéve: az állami kamattámogatással érintett hitelek) esetén, a hitelkamatot a kölcsön törlesztésére szolgáló fizetési számlán havonta jóváírt összeg, a szerződött kölcsönösszeg és az esetleges kamatfelár-kedvezmények alapján határozza meg. Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb kamatot akkor számítja fel, ha a hitelösszeg kevesebb, mint 8.000.000 Ft, és a havi jóváírás összege nem éri el a 100.000 Ft-ot. A kamatok csökkennek, ha a hitelösszeg 8 és 20 millió Ft között van, és tovább csökkennek, ha 20 millió Ft fölött van. További kedvezményeket ad a bank, ha a havi jóváírás összege 100 és 300 ezer Ft között van, vagy ha 300 és 500 ezer Ft között van, valamint ha 500.000 Ft fölött van. Megszűnik az A1-C3 ügyfélminősítás szerinti árazás. A Közösségi ügyfél kedvezmény és a hitelintézeti munkavállalói kedvezmény nem változik.

  Az előtörlesztés költsége az április 10-től szerződött kölcsönszerződések esetében az előtörlesztett összeg 1%-a lesz. Ezt megelőzően az előtörlesztett összeg 1,5%-a volt, vagy jelzálog-hitelintézet által refinanszírozott kölcsönszerződés esetén, ha az előtörlesztés olyan időszakra esik, amikor a jelzáloghitel kamata rögzített vagy változó kamatú és az előtörlesztésre a kamatperióduson belül kerül sor, az előtörlesztett összeg 2%-a.

  Fentieken túl a referencia-kamatláb (6 havi BUBOR és 5 éves ÁKKH) mértéke és vonatkozási dátuma módosult.

 • MKB Bank - 2019-04-04 - Construma kedvezmény meghirdetése

  A Construma kedvezményt a bank a „Kondíciós lista magánszemélyek részére III/2/b. Biztosítékkal fedezett hiteltermékek - jelzálogfedezetű hitelek” megnevezésű kondíciós lista szerinti, kamatperiódusokban rögzített árazású MKB Kamatkövető Lakás- és Magánhitelekhez, kamatperiódusokban rögzített árazású MKB Forint Ingatlanhitelekhez, továbbá MKB Kamatrögzítő Lakás- és Magánhitelekhez kapcsolódóan nyújtja. A Construma kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy az Ügyfél a 2019. április 3-7. között megrendezett Construma 38. Nemzetközi építőipari szakkiállítás ideje alatt csatlakozzon az MKB Plazahoz a www.mkbplaza.hu/regisztracio oldalon. További feltétel hogy a Construma kedvezménnyel érintett lakossági jelzáloghitelre vonatkozó hitelkérelmét a csatlakozástól számított 90 nap alatt az MKB Bank befogadja.

  Az akció keretében befogadott igénylések esetén a bank
  - visszatéríti az első folyósítást követő első két teljes törlesztést, de legfeljebb 100.000 Ft összeget, amennyiben az első két teljes törlesztést az ügyfél szerződésszerűen teljesítette,
  - nem számít fel igénylési díjat, ügyintézési díjat és folyósítási díjat, továbbá a kölcsönszerződés közjegyzői okiratba foglalásának díját maximum 50.000 Ft összegig a közjegyző által a bank nevére és címére kiállított, bankhoz benyújtott számla alapján a kölcsön folyósítását követően 30 napon belül visszatéríti azon hitelfelvevő részére, aki az adott szerződésben rögzített hitel elszámolására szolgáló számla tulajdonosa. 

 • UniCredit Bank - 2019-04-03 - Kamatcsökkenés és referenciakamatok változása

  Április 1-től a 20 éves futamidejű Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kamata 7,20%-ról 7,19%-ra csökkent. Az 1 éves otthonteremtő hitelek referenciakamata nőtt, az 5 éveseké csökkent, így a kamatok és a THM-ek is ennek megfelelően alakulnak.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2019-04-03 - Díjemelés, akciók meghosszabbítása, referenciakamatok változása

  A kezdeti díjakra, költségekre vonatkozó kedvezményeket és a kamatkedvezmény akciókat visszavonásig hosszabbították meg április 1-től. A referenciakamathoz vagy referenciahozamhoz kötött kamatozású termékek kamatmértéke aktualizálásra került az április hónapra érvényes referenciakamatok vagy referenciahozamok alapján. Az Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 4,55%-ról 4,61%-ra, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 5,06%-ról 5,64%-ra nőtt. Az Ötös Fix és Tízes Fix Kölcsönök kamata nem változott.

  Ahogyan azt a márciusi hirdetményekben előzetesen közzétették, a 2018. évi KSH éves fogyasztói árindex mértékével emelkednek a hitelezéshez kapcsolódó díjak, így például
  - az értékbecslési díj 37.000 Ft-ról 38.036 Ft-ra,
  - a helyszíni szemle díja 18.731 Ft-ről 19.255 Ft-ra,
  - az előzetes bírálat díja 10.000 Ft-ról 10.280 Ft-ra,
  - a szerződésmódosítási díja: 24.975 Ft-ról 25.674 Ft-ra,
  - az ügyintézési díj 5.295 Ft-ról 5.443 Ft-ra.

 • Raiffeisen Bank - 2019-04-03 - Díjemelés, referenciakamatok csökkenése, akció meghosszabbítása

  Április 1-től a nem teljesítésért felszámított díjak 50-151 Ft-tal lettek magasabbak (5 millió Ft alatt 1.842 Ft/hó, 5-10 millió Ft között 3.684 Ft/hó és 10 millió Ft felett 5.527 Ft/hó). A részleges előtörlesztéskor felszámított díj 37.382 Ft-ról 38.429 Ft-ra, a teljes előtörlesztés díja pedig 64.084 Ft-ról 65.878 Ft-ra emelkedett. Magasabb lett továbbá a Külön igazolás díja, a Különeljárási díj és a Szerződésmódosítási díj Pénzügyi teljesítéssel nem járó módosítás esetén, illetve fedezetmódosítási díj.

  A referenciakamathoz kötött hitelek referenciakamata, a 6 havi BUBOR 0,01%-kal csökkent, a kamatfelárak nem változtak. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata szintén alacsonyabb lett. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint az 5, 10 és 15 évig fix hitelek kamata nem változott.

  A fogyasztóbarát hiteleknél alkalmazott nem teljesítési díjak nem változtak, 5 millió Ft alatt továbbra is 1.750 Ft/hó, 5-9 millió Ft között 3.500 Ft/hó és 10 millió Ft felett 5.250 Ft/hó. A részleges és teljes előtörlesztés díja is változatlan. A hirdetményben csak a Pénzügyi teljesítéssel nem járó módosítás vagy fedezetmódosítás díja nőtt 51.200 Ft-ról 52.634 Ft-ra és a külön igazolás díja 1.055 Ft-ról 1.085 Ft-ra. A kamatok szintén változatlanok, így a THM-ek is.

  A Jelzáloghitel Hitelefedezeti Védelem Biztosítás (UNIQA) 2019. évi tavaszi promócióban minden forint alapú jelzáloghitel termékkel rendelkező ügyfelének, aki újonnan igényelt vagy meglévő Jelzáloghitel terméke mellé UNIQA Hitelfedezeti Védelem Biztosítást köt, az első 2 havi biztosítási díját a bank jóváírja. Az akció 2019. április 1-től 2019. június 30-ig tart.

 • OTP Bank - 2019-04-02 - Díjemelkedés, akciók meghosszabbítása, új akciók és referenciakamatok változása

  A Tavaszi-nyári ingatlanhitel értékesítési akcióban nem kell megfizetni 1 db hitelbiztosítéki érték megállapítás (értékbecslés) díjat, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében, a folyósítási díjat a bank átvállalja, törlesztési biztosítás kötése és a hitel első részfolyósítását követő 3 évig szerződésszerű teljesítése esetén, valamint a közjegyzői szerződéskötési díj 50%-át a bank utólag visszatéríti feltételek teljesítése nélkül, de 100%-át téríti vissza OTP lakástakarék hirdetményben megadott feltételekkel történő igénybevétele esetén. Hitelkiváltás esetén a Tavaszi-nyári ingatlanhitel értékesítési akcióban a folyósítási díjat nem kell megfizetni feltétel teljesítése nélkül. Az akció augusztus 31-ig tart.

  A fogyasztóbarát hitelek Ingatlanhitel értékesítési akciójában a változás az, hogy mostantól a hitelbiztosítéki érték-megállapítási díj elengedése és a közjegyzői költség utólagos visszatérítése kedvezménye hitelkiváltás esetén nem vehetők igénybe. Az akció szintén augusztus 31-ig tart.

  Továbbá április 1-től emelkednek a jelzáloghitelek díjai. Az Ügyintézési díj (tulajdoni lap lekérésének díja) lakáshitelek esetében 4.615 Ft-ról 4.740 Ft-ra, szabad felhasználású hitelek esetében 4.910 Ft-ról 5.025 Ft-ra, az 50 millió forint alatti hiteligény esetén felszámított értékbecslési díj 30.805 Ft-ról 31.665 Ft-ra, a hitelbiztosítéki érték felülvizsgálati díja 12.290 Ft-ról 12.630 Ft-ra nőtt. Továbbá emelkedett a Szerződésmódosítási díj, a Levelezési díj, a Levelezési költség, a Monitoring díj is.

  Fentieken túl az otthonteremthő hitelek és a 3 hónapos BUBOR-hoz kötött változó kamatozású hitelek referenciakamatai is változtak. Az Online kamatkedvezmény kampányt április 30-ig hosszabbították meg. A Kupon kamatkedvezményes akciót 2020. május 31-ig hosszabbították meg. A kamatkedvezményre jogosító kupont a Contact Center, illetve a következő értékesítési partnerek nyújthatják: OTP Pénzügyi Pont Zrt., Hitelcentrum Szolgáltató Kft., Financial Expert Kft., C&I Hitelnet Pénzügyi Szolgáltató és Tanácsadó Kft., HC Központ Pénzügyi Közvetítő Kft., Stonehenge J.J Kft., Groupama Biztosító Zrt., Open House Kft., OVB Vermögensberatung Kft. és a GV Hitelközpont Kft.

 • CIB Bank - 2019-04-02 - Referenciakamatok és kamatfelárak változása

  Április 1-től az UNO hitelek referenciakamata, a 12 hónapos BUBOR 0,03 százalékponttal csökkent, ugyanennyivel növelte a bank a nem kedvezményes kamatfelárat, így a kamatok nem változtak. Lakáshitel esetében a kamatfelár 3,60%-ról 3,63%-ra, szabad felhasználás esetén 5,10%-ról 5,13%-ra nőtt. A Kamatfelár kedvezménycsomag 2., a Kamatfelár kedvezménycsomag PLUSZ és a Magnifica kedvezménycsomag 2. esetén a kamatfelárak nem változtak. Az Otthonteremtési Kamattámogatott hitel referenciakamata, az 5 éves ÁKKH csökkent, ezzel összefüggésben a kamat és a kamattámogatás mértéke is alacsonyabb lett, így a THM értéke nem változott.

 • Erste Bank - 2019-04-02 - A 6 hónapos BUBOR csökkenése

  Április 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata csökkent, de a kamatfelárak nem változtak. Az 5, 10 és 15 éves fix lakáshitelek kamatai sem módosultak. Az Akciós hirdetményben az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A Hitelkalkulátorban feltüntetett termékek fizetett hirdetések, amelyeket objektív összehasonlítás eredményeképpen jelenítünk meg (kivéve a színes kerettel megjelölteket, amelyek az adott bankkal történt külön megállapodás alapján kerültek kiemelésre). A money.hu Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.

Hitelajánlatok keresése

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot,
14 bank jelzáloghiteleit hasonlítjuk össze.

Türelem, ez eltart pár másodpercig.

 
 • Most számoljuk a törlesztőrészleteket.
 • Most számoljuk, hogy mennyit kell összesen visszafizetned.
 • Most számoljuk a teljes hiteldíj mutatókat.