Frissítve: 2019.08.19. 09:31
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez (mint például a Budapest Bank Egyenlítő hitele vagy az OTP Hűség1 szolgáltatása) egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz (pl. hogy mekkora fizetésed van, vagy havonta mennyit tudnál félretenni). Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor ezekkel nem minden esetben számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha a bank ezeket csak azoknak az ügyfeleknek nyújtja, akik nem közvetítőn keresztül igénylik a hitelt, vagy a bank honlapján vagy adott (közvetítő) partnerén keresztül adja le az igénylését, vagy csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású építési hiteleket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  Az építési hiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok építési hiteleit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások lakáshiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást.

  Kamattámogatott hiteleknél a futamidő első 5 évében a kamattámogatással csökkentett kamattal számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot és THM-et, a támogatás megszűntével (vagyis a hitel 61. hónapjától) pedig a kamattámogatás nélküli értékekkel számolunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a hitelkalkulátorban hitelt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői vagy a money.hu közvetítő Kft. munkatársai, hogy segítségedre legyenek. Általában egy előszűrést csinálnak, hogy megállapítsák, hogy mennyi hitelt kaphatsz. Lakáshiteleknél ha hitelszakértő segítségét kéred, akkor a money.hu közvetítő Kft. a teljes hitelügyintézés során melletted lesz.

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon áltlában a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt hitelt, mintha bemennék a bankba?

  Általában igen, és egyes esetekben egyedi kedvezményeket, költség-elengedéseket tudunk a bankoknál biztosítani számodra.

  Mivel a banki ajánlatok folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő hitel kiválasztásával akár több millió forintot is megspórolhatsz.

 • Mik az építési hitel felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Építési hitel ügyintézése körülbelül 6-8 hét, ha személyesen, egymagad intézed. Ha rajtunk keresztül igényeled a hitelt és kéred a Bankráció Kft. hitelszakértőinek segítségét, akkor akár 3-4 hét alatt is elvégezhető az ügyintézés, ha minden dokumentum (munkáltatói igazolás, bankszámlakivonatok, stb.) azonnal rendelkezésre áll. 

  Az építési hitel felvételének lépései:

  1. Építési költségvetés elkészítése.
  2. Hitelek összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  3. Egyeztetés, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  4. Hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  5. Ingatan értékbecslése, hitelbírálat.
  6. Pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, majd hitelfolyósítás (általában több szakaszban).

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, a fedezet értékétől, stb. Építési hiteleknél a fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-ára adhat a bank hitelt (de a gyakorlatban általában a forgalmi érték 70%-áig hiteleznek).

   

   

   

 • A hitelkalkulátor a hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a hitelfelvételhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak és a Földhivatalnak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat, ügyvédi költséget, ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerülő illetéket, térképmásolat díját és a különböző biztosítások (fedezeti biztosítás, életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség. A fenti költségek ügyletenként és hitelösszegenként eltérőek, ezért ezeket nem lehet pontosan előre kiszámolni.

 • Felkészülnek a nehéz időkre a lakáshitelesek

  Az esetleges későbbi magasabb kamatkörnyezet egyre kevesebb lakáshitel-felvevő számára jelent majd gondot. A piacon ugyanis óriási növekedést értek el a legbiztonságosabb konstrukciók - áll a money.hu legfrissebb, hivatalos jegybanki adatokat feldolgozó elemzésében.
 • Fordulat a lakáspiacon - rákapcsoltak a vidéki nagyvárosok

  Fordulat látható a lakáspiacon, legalábbis a vidéki nagyvárosokban komolyabb élénkülés ment végbe, mint Budapesten - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös elemzéséből, amely többek között azt vizsgálta, hogy június végéhez képest július első hetében mennyivel nőtt a lakások iránti kereslet Budapesten és több mint húsz vidéki nagyvárosban.
 • Óriási ugrás a legbiztonságosabb lakáshiteleknél - a CSOK miatt még nagyobb eltolódás várható

  Továbbra is meredek emelkedőn van a magyar lakáshitelpiac, és az új lakáshiteleknél látható, hogy az igénylők számára kiemelkedően fontos a kiszámíthatóság - derül ki a money.hu hivatalos adatokon és saját adatain alapuló elemzéséből. Az év első öt hónapjában összesen 371,9 milliárd forint értékben kötöttek új lakáshitel-szerződést a bankok, ez 18 százalékos növekedésnek felel meg a 2018 azonos időszakában elért 314,5 milliárd forintos összeghez képest.
 • Naponta 3 milliárd forint hitel köt ki a lakosságnál

  Továbbra is erős a kereslet a lakossági hitelpiacon. Januártól április végéig a két legfontosabb hitelfajtából, a lakáshitelekből és személyi kölcsönökből összesen közel 459 milliárd forintot folyósítottak a bankok, ez pedig 25 százalékos emelkedésnek felel meg - derül ki a money.hu legfrissebb, jegybanki adatokat feldolgozó elemzéséből.
 • A falusi csok nagyobbat haraphat a lakáshitelpiaci tortából

  A lakáshitelpiacon tarolnak a használt lakás vásárlására felvett hitelek. A hivatalos jegybanki adatok szerint az idei első negyedévben több mint 200 milliárd forint összegben helyeztek ki a bankok lakáshitelt, ezen belül a használt lakásokra kért hitelek összege meghaladta a 142 milliárd forintot, ami 71 százalékos részesedést jelent. A lakásépítésre, lakásbővítésre igényelt lakáshitelek összege 26 milliárd forintra rúgott, ez pedig 13 százalékos szeletet jelentett a lakáshitelpiaci tortából -...
 • Százszoros árkülönbség és tízezernyi eladó ingatlan a falusi CSOK településeinek kínálatában

  A héten jelent meg az állami lakástámogatási rendszer új eleméről, a falusi csokról szóló részletes szabályozás, ennek apropóján az ingatlan.com megnézte, hogy az érintett településeken idén májusban hány lakóingatlant kínáltak eladásra és hol tartanak az átlagos négyzetméterárak.
 • Biztosra mennek a hitelfelvevők - szintlépés volt márciusban

  Fokozódott a lakáshitelek iránti kereslet márciusban, az új lakáshitelek összege 76,5 milliárd forintra rúgott, ami több mint 26 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Ez a tempó bőven meghaladja a januári 10, illetve a februári 18 százalékos növekedést - derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu legfrissebb - saját és hivatalos jegybanki adatokon alapuló - elemzéséből.
 • Emiatt hajlandóak évtizedekre eladósodni a lakáshitelesek

  Egyre nagyobb biztonságra törekednek a lakáshitel-felvevők, akik elsősorban használt lakásokra fordítják a kölcsönöket - derül ki az ingatlan.com csoporthoz tartozó money.hu legfrissebb - hivatalos jegybanki adatokat feldolgozó - elemzéséből.  
 • 10 éves rekord dőlt meg a lakáshiteleknél, de lassul a lendület

  Újabb jelentős növekedés volt a lakossági hitelpiacon februárban. A bankok több mint 41 milliárd forint összegben adtak új személyi kölcsönöket, 37 százalékkal többet, mint tavaly februárban. Az új lakáshitelek februári közel 61 milliárdos összege pedig 14 százalékos többletet jelent. Ennek eredményeként az első kéthavi eredmény mind a személyi kölcsönöknél, mind a lakáshiteleknél tízéves rekordot jelent. Az új személyi kölcsönök összege január-februárban 76 milliárd forintot tett ki, ez 31 száz...
 • Két- és háromgyermekeseknek áll a lakáspiac, de felbolydulhat a telekpiac is

  A gyermekvállalást tervező családok a feltételek teljesítése esetén akár több 10 millió forintos összeget fordíthatnak lakásvásárlásra a család- és lakástámogatási rendszer új megoldásainak köszönhetően - derül ki az ingatlan.com a részletes támogatási szabályok megjelenése apropóján készített elemzéséből.
 • Bővítési hitel

  Építési hiteltípus, melyet akkor érdemes igényelni, ha legalább egy lakószobával bővíted ingatlanodat. A bank számára építési költségvetést kell készíteni hiteligénylés előtt, valamint építési engedélyt kell kérni. A hitel folyósítása általában szakaszosan történik. A soron következő szakaszhoz rendelt hitelösszeg folyósításához mindig igazolni kell az előző részlet felhasználását, illetve, hogy az építési munkálat az előzetesen beadott terveknek megfelelően zaljik. 

 • Jelzáloghitel

  Olyan hitelfajta, melynek fedezetéül egy vagy több ingatlant ajánlasz fel a bank részére, amely(ek)re az jelzálogjogot jegyeztet be. A bank kockázata így alacsonyabb, mivel nemfizetés esetén a bank jogosult a felajánlott ingatlanokat értékesíteni, hogy visszakapja pénzét. Az ilyen hitelek összege általában magas (jellemzően 5 millió forint feletti), futamidejük hosszú (akár 35 év is lehet). A hitelbírálat ideje hosszabb (3-4 hét). Kamatozásuk jóval alacsonyabb, mint a nem jelzálog-fedezetű hitelé. A hitel célja alapján az ingatlanfedezetes hiteleknek több fajtája van, pl. lakáscélú (vásárlás, építési, felújítás stb.) vagy szabad felhasználású.

 • Lakáshitel

  Kizárólag ingatlan célra (lakásvásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés) felhasználható jelzáloghitel. Egyes esetekben lakáscélú hitel kiváltására is igényelhető. Általában kedvezőbb kondíciójúak a lakáshitelek, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek.

 • Építési engedély

  Ahhoz, hogy egy telek tulajdonosaként elkezdhess építkezni, építési engedélyt kell kérned a helyi építési hatóságtól. Ehhez először el kell készíteni a megépítendő ingatlan engedélyezési tervét. Ezen felül kiviteli tervet is készíttethetsz, de ez az építési engedélyhez nem szükséges. Ha az engedélyezési tervet határozattal jóváhagyják és az építési engedély jogerőssé válik, akkor az feljogosít rá, hogy megkezdd az építkezést. Az építési engedély 2 évig érvényes a jogerőre emelkedés dátumától. Amennyiben a területre vonatkozó előírások nem változnak, ez a 2 év egy egyszerű kérvénnyel meghosszabbítható. Építési engedélyt csak a telek tulajdonosa kérhet.

 • Építési költségvetés

  Az építés tényleges költségeit munkanemenként tartalmazó dokumentum. Az építési típusú hitelek (építési, felújítási, korszerűsítési, tetőtér beépítési) esetében a bank által bekérendő dokumentumcsomag része.

 • Forgalmi érték (ingatlan)

  Az ingatlan piaci értéke a hivatalos értékbecslés időpontjában, amit főként a kereslet-kínálat, az ingatlan állapota és elhelyezkedése határoz meg. A forgalmi érték összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az értékbecslés pillanatában az ingatlan várhatóan értékesíthető.

 • Hitelbiztosítéki (HB) érték

  Jelzáloghitel esetén a fedezetként felajánlott ingatlan bank által elismert értéke, melyet az értékbecslő határoz meg a bank számára. A hitelbiztosítéki érték nem egyenlő az ingatlan forgalmi értékével, annál általában 10-20%-al alacsonyabb.

 • Finanszírozási arány

  A fedezetként felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki és forgalmi értékének hányadosa. Jelenlegi szabályozás szerint a bankok a felajánlott fedezet(ek) forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújthatnak hitel forint alapon.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Hitelügylet szereplői

  Hitel felvételekor az adós sok esetben nem egy, hanem akár több személy vagy cég is lehet. Őket hívjuk kötelezettnek, melynek típusai:
  - adós (elsődlegesen övé a tartozás),
  - adóstárs (ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint az adós), aki általában házastárs, élettárs vagy családtag, 
  - kezes (ha az adós, adóstárs nem fizet, akkor a bank tőle követelheti a hitel visszafizetését),
  - dologi adós, más néven zálogkötelezett (olyan kezes, aki nem az egész tartozásért felel, hanem csak a tulajdonában lévő vagyontárgy(ak) erejéig, melyeket ő ajánlott fel fedezetként).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • Szakaszos fizetés

  A hitel összegének (vagy keretének) nem egy összegben, hanem részletekben történő folyósítása. Ilyen esetekben az egyes részletek kiutalását bizonyos eseményekhez, helyzetekhez kötik, mint például készültségi fok, jogerős használatbavételi engedély megszerzése, stb.

 • Budapest Bank - 2019-06-19 - Új dolgozói konstrukciók

  Június 19-től a DX3 és DP3 dolgozói számlacsomaggal rendelkező ügyfelek részére is elérhetők a hirdetmény 3.4, illetve 3.5. pontja alatt feltüntetett dolgozói konstrukciók. A díjhirdetmény is csak ezekkel az új konstrukciókkal egészült ki.

 • OTP Bank - 2019-06-17 - Júniusi ÁKK referenciahozamok

  Június 15-i hirdetményeiben a bank előre közölte a 2019. július 1-jétől érvényes ÁKK referenciahozamok értékét és ezzel összefüggésben az Otthonteremtési hitelek várható kamatait. Az 1 éves ÁKK 0,25%, az 5 éves ÁKK 2,10% lesz.

 • Oberbank - 2019-06-14 - Június 15-től magasabb lesz a referenciakamat

  Az előzetesen közzétett hirdetmény szerint június 15-től a 3 havi BUBOR 0,16%-ról 0,20%-ra emelkedik, így a referenciakamathoz kötött hitelek kamata és THM értékei is magasabbak lesznek. A kamatfelárakon nem változtat a bank. A 3 hónapos kamatperiódusú akciós lakáshitel THM-je annuitásos törlesztéssel 2,24% lesz. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamata nem változik.

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-06-14 - A finanszírozási arány változása

  Június 13-tól az otthonteremtő hitelek kivételével a bank minden jelzáloghitelénél módosította a finanszírozási arányt a forgalmi érték 60-80%-áról 80%-ára. A változásokat a termékismertetőkben tették közzé.

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-06-13 - Akciók változásai

  Június 11-től a '10 és 10' Otthonteremtő kamattámogatott hitelek akciója kiegészült a folyósítási díj elengedésével, ennek következtében a reprezentatív példában a THM 3,38%-ról 3,26%-ra csökkent.

  Az 5 és 10 éves kamatpeiródusú lakáshitelek és nem lakáshitelek értékbecslési díj akciójában a visszatérítés maximuma vásárlás, bővítés, korszerűsítés, szabad felhasználás hitelcélok esetén 30.000 Ft-ról 32.000 Ft-ra, építésnél 37.500 Ft-ról 43.000 Ft-ra nőtt, így a reprezentatív példákban az értékbecslés költségét 0 Ft-tal veszik figyelembe, melynek következtében a THM-ek csökkentek.

 • Sberbank - 2019-06-11 - Emelkedett a 12 havi BUBOR referenciakamat

  Június 11-től a bank által alkalmazott 12 hónapos BUBOR emelkedett, a kamatfelárak és egyéb feltételek nem változtak. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú hitelek kamatai sem változtak. A terméktájékoztatókban és az Összehasonlító táblázatban a reprezentatív példák adatai és a THM-ek módosultak.

 • Sopron Bank Burgenland - 2019-06-05 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamatai csökkentek

  Június 1-től az 1 és 5 éves ÁKK referenciahozam csökkent, a kamatfelárak nem módosultak. Otthonteremtő kamattámogatott hitel 5 éves kamatperiódussal 6,44%-os THM-mel igényelhető, míg 1 éves kamatperiódus esetében 3,89% a teljes hiteldíj mutató a jelenleg hatályos hirdetmény szerint, használt lakás vásárlására. A 10 és 10 Otthonteremtő Kamattámogatott hitel THM-je 3,38% (új lakás vásárlására) az akciók beszámításával.

 • Gránit Bank - 2019-06-05 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamatának csökkenése

  Május 1-től az Otthonteremtési Kamattámogatott Jelzáloghitelek esetében alkalmazott 5 éves ÁKK referenchiahozam alacsonyabb lett, de a kamatfelár és az akciós THM nem változik (3,13%).

 • MagNet Bank - 2019-06-05 - Kamatcsökkenés és referenciakamatok változása

  Június 1-től a 6 havi BUBOR nőtt, az 5 éves ÁKKH csökkent, a kamatfelárak nem változtak. A MagNet Stabil Ötös Lakáshitelek kamata 0,05-0,25 százalékponttal csökkent 300.000 Ft jövedelemutalás és 8 millió Ft hitelösszeg fölött, valamint ugyanezekben a kategóriákban a Stabil Tízes Lakáshiteleké 0,35-0,5 százalékponttal lett alacsonyabb.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2019-06-05 - Referenciakamatok változása

  A referenciakamathoz vagy referenciahozamhoz kötött kamatozású termékek kamatmértéke aktualizálásra került a június hónapra érvényes referenciakamatok vagy referenciahozamok alapján. Az Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 4,52%-ról 4,41%-ra, Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel THM-je 5,66%-ról 5,53%-ra csökkent. Az Ötös Fix és Tízes Fix Kölcsönök kamata nem változott. A fogyasztóbarát hitelek ügyféltájékoztatójában a reprezentatív példák adatai módosultak.

 • Raiffeisen Bank - 2019-06-05 - Megszűnt, új és meghosszabbított akciók, referenciakamatok változása

  A június 1-jei hirdetményekben a referenciakamathoz kötött hitelek referenciakamata, a 6 havi BUBOR 0,04%-kal nőtt, a kamatfelárak nem változtak. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata alacsonyabb lett. Az 5 és 10 éves kamatperiódusú, valamint az 5, 10 és 15 évig fix hitelek kamata nem változott.

  Május 31-ével véget értek az alábbi akciók:

  - A 2019. március 1. és 2019. május 31. között beadott és legkésőbb 2019. június 28-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított kölcsönökre érvényes további kedvezmények (Takarnet díj elengedése és díjmentes bejegyzési díj és térképmásolat díj),
  - Szabad felhasználású hitelkiváltó kupon akció
  - Tavaszi jóváírás akció

  Június 1-től több új akció is indult:

  - Hitelkiváltási akció, melynek keretében a Fedezetellenőrzési díj (TAKARNET) díjat elengedik, díjmentes a bejegyzés díja és a térképmásolat díja, 80.000 Ft-ot jóváírnak a kölcsön folyósítását követő 30 napon belül, valamint kizárólag Raiffeisen Egyetlen hitel Szabad felhasználású kiváltásra termék esetén 1%pontos kamat/kamatfelár kedvezmény. Az akció feltételei: a 2.1. pont szerinti elsődlegességi kedvezmény igénybevétele és a Raiffeisen Bank Zrt.-nél fennálló jelenlegi kölcsön nem lehet a kiváltott hitelek között.

  - Partneri akció új ügyfelek számára, melynek keretében a Fedezetellenőrzési (TAKARNET) díjat elengedik, díjmentes a bejegyzés díja és a térképmásolat díja, 40.000 Ft-ot jóváírnak a kölcsön folyósítását követő 30 napon belül. Az akció feltételei: minden, az akcióban résztvevő terméket igénylő új ügyfél, amennyiben az ügyfél megfelel az új ügyfélre vonatkozó kritériumnak, és újonnan igényelt jelzáloghitel a Raiffeisen Bank Zrt.-vel szerződésben álló hitelközvetítő partner közreműködésével kerül befogadásra továbbá vállalja a 2.1. pont szerinti elsődlegességi kedvezmény feltételeit és teljesítését.

  - Prémium Ügyfél akció, melynek keretében a folyósítást követően utólagosan visszatérítik a közjegyzői munkadíj és költségtérítés összegét, de legfeljebb 40.000 Ft-ot, valamint a Fedezetellenőrzési díj (TAKARNET) díjat elengedik, díjmentes a bejegyzés díja és a térképmásolat díja. Az akció feltétele: a Prémium Banking Szolgáltatásra vonatkozó szerződés-kiegészítés megkötötése.

  - Online regisztrációhoz kötött jóváírási akció új ügyfelek számára: Az akció keretében a bank a kölcsönösszeg kifizetését követő 30 napon belül utólagosan jóváír 40.000 Ft-ot az adós Raiffeisen Bank Zrt.nél vezetett bankszámláján. Ennek feltétele, hogy az akció időtartama alatt új termék igénylése esetén a bank weboldalán regisztráljon új ügyfélként, majd a bank sikeresen felvegye vele a kapcoslatot. Az akció érvényessége: 2019. június 1. és 2019. augusztus 30. közötti regisztráció majd azt követően telefonos tájékoztatást követően, legkésőbb 2019. szeptember 15-ig beadott igénylések alapján kifizetett kölcsönökre vonatkozik, ahol a hitelígrévény kiállítási dátuma nem későbbi, mint 2019. november 30.

  Az Új lakás vásárlás kupon akció meghosszabbításra került a 2019. augusztus 30-ig igényelt és legkésőbb 2019. november 30-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított kölcsönök vonatkozásában.

 • Sberbank - 2019-06-05 - Az otthonteremtő hitelek referenciakamata csökkent

  Az 1 és 5 éves ÁKK referenciakamat egyaránt csökkent, a kamatfelárakon, akciókon nem változatott a bank. Az 1 éves Otthonteremtési hitel THM-je használt lakás vásárlására 3,72%, az 5 éves kamatperiódusúé pedig 6,23% a június 3-tól hatályos hirdetmény szerint.

 • K&H Bank - 2019-06-04 - Megszűnt akció, referenciakamatok változása, futamidő emelkedése

  A 3 és 12 havi BUBOR nőtt, az 5 éves ÁKKH csökkent, melyet a 2019. június 1-jei Függelékekben tettek közzé. A kamatfelárakon és a kamatokon nem változatott a bank. A minősített fogyasztóbarát hitelek kamata a K1-K5 kategóriában szintén nem változtak, K6 kategóriában viszont az 5 éves kamatperódusú, valamint a 15 és 20 évig fix hitelek kamata csökkent.

  A "díjazzuk a véleményét" jóváírási akció május 31-én véget ért, a bank azt nem hosszabbította meg. A 10 éves kamatperiódusú lakossági jelzáloghitelek 20 év helyett már 30 éves futamidővel is igényelhetők

 • CIB Bank - 2019-06-04 - A 12 hónapos BUBOR emelkedése

  Június 1-től az UNO hitelek referenciakamata (a 12 hónapos BUBOR) 0,02 százalékponttal nőtt, a kamatfelárak nem változtak. A Végig FIX jelzáloghitelekre, a Minősített Fogyasztóbarát Hitelekre, az 5 és 10 éves kamatperiódusú szabad felhasználású hitelekre, valamint az Otthonteremtő hitelekre nem tettek ki új hirdetményt, a korábbiak maradtak érvényben. Az otthonteremtő hitelek kamata, és ezzel összefüggésben a támogatás mértéke változott a referenciakamat változása miatt.

 • UniCredit Bank - 2019-06-04 - A referenciakamatok változtak

  A piaci hitelek június 1-jei hirdetményében a jelenleg igényelhető jelzáloghitelek kondícióiban nem történt változás, csak a már nem igényelhető jelzáloghitelek referenciakamata változott. Az otthonteremtő hitelek referenciakamata csökkent, így a kamatok és a THM-ek is alacsonyabbak lettek. A Minősített Fogyasztóbarát Hitelek tekintetében az április 1-jei hirdetmény maradt érvényben.

 • Erste Bank - 2019-06-04 - Kamatcsökkenés és a 6 hónapos BUBOR emelkedése

  Június 1-től a 6 hónapos kamatperiódusú jelzáloghitelek referenciakamata nőtt, de a kamatfelárak nem változtak. Az 5 éves kamatperiódusú és a 15 éves fix lakáshitelek kamatai sem módosultak. A 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata Extra, Prémium, 2. és 1. kategóriákban, 5 és 10 millió Ft közötti sávban 0,4 százalékponttal csökkent.

  Az Akciók c. hirdetményben újra szerepel, hogy a közjegyzői díj és az ingatlanszakértői díj (elengedési) akciókban nem vesznek részt a május 27-től befogadott, saját banki hitel kiváltás célra igényelt HUF Piaci kamatozású lakáscélú hitelek, a HUF Szabad felhasználású jelzáloghitelek, továbbá az egyedi kamatozású hitelek kamata és THM értéke változott a 6 havi BUBOR változása miatt.

  A terméktájékoztatókban a reprezentatív példák adatai módosultak.

 • MKB Bank - 2019-06-03 - Névváltozás és referenciakamatok változása

  A piaci hitelek esetében alkalmazott 6 és 12 hónapos BUBOR emelkedett, az otthonteremtő hitelek referenciakamata csökkent június 1-től, a kamatfelárak nem változtak. Az Általános és speciális feltételekben, valamint a fogyasztóbarát hitelek hirdetményében a bank neve MKB Bank Zrt-ről MKB Bank Nyrt-re változott.

 • OTP Bank - 2019-06-03 - Akció meghosszabbítása, új kamatkedvezmény akció, referenciakamatok változása

  Június 1-től az otthonteremthő hitelek és a 3 hónapos BUBOR-hoz kötött változó kamatozású piaci jelzáloghitelek referenciakamatai is változtak. Az Online kamatkedvezmény kampányt június 30-ig meghosszabbították. Munkáltatói speciális egyedi kamatkedvezmény akció indult, amely piaci lakáshitel igénylésekor vehető igénybe az Audi Hungária Zrt., a Mercedes-Benz MH Kft., a Bonafarm Csoport és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. munkáltatónál fennálló munkaviszony esetében. A speciális egyedi kamatkedvezmény mértéke 50 bázispont. A referenciakamathoz kötött hitelek termékismertetőjében a reprezentatív példák adatai változtak, a Fix hitelek termékismertetőiben nem történt változás.

 • Budapest Bank - 2019-06-03 - Kamatemelés

  Június 1-től a piaci jelzálog konstrukciók esetén minden kamatperiódusban, árazási sávban és kamatkedvezmény konstrukcióban egységesen 25 bp-os kamatemelés történt. Az MFL konstrukciók esetében mindkét kamatperiódusban és árazási sávban egységesen 25 bp-os a kamatemelés mértéke, kivéve a 10 éves kamatperiódusú, 10 millió forint alatti árazású ügyleteket, mert ott a kamatemelés mértéke 161 bp. A fogyasztóbarát hitelek terméktájékoztatójában a reprezentatív példák adatai módosultak.

 • Erste Bank - 2019-05-28 - Akciók változása

  A május 27-i hirdetményekben az "Évi egyszeri előtörlesztés, munkáltatói lakáscélú támogatás (Cafetéria) esetén" akció feltételei változtak. Az Akciók c. hirdetményben továbbá törlésre került a saját banki hitelkiváltási célú hitelek kizárása a közjegyzői és értékbecslédi díj akciókból.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
A Hitelkalkulátorban feltüntetett termékek fizetett hirdetések, amelyeket objektív összehasonlítás eredményeképpen jelenítünk meg (kivéve a színes kerettel megjelölteket, amelyek az adott bankkal történt külön megállapodás alapján kerültek kiemelésre). A money.hu Hitelkalkulátora automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére. A Hitelkalkulátor nem minden esetben teszi lehetővé, hogy egy bank több terméke sorrendben a lista egymást követő ranghelyein szerepeljen.
A fenti hiteleket csak negatív KHR listán nem szereplők, és megfelelő jövedelemmel (és adott esetben fedezettel) rendelkezők kaphatják meg az adott bank döntésétől függően.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. * A törlesztőrészletek mező „Későbbi” részében a futamidő utolsó évének első hónapjára számított törlesztőrészletet jelenítjük meg. Fontos, hogy a törlesztőrészletek számítása a jelenleg aktuális kamatokkal történt. A bankok, kamatperiódusonként módosíthatják a hitel után fizetendő kamatot.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál a "Részletek" gomb/felirat sem látható.